Uudet (U) ja täydennetyt (T) artikkelit - jatkoa: Uusin ylimmäisenä

Imperialistinen Venäjä (U) Artikkeli Venäjän synnystä.

Max Boot: Itä-Eurooppa kykenee puolustamaan itseään (U) USA:n presidenttiehdokas John McCainin ulkopoliittinen neuvonantaja Max Boot kirjoittaa Venäjän uhkasta naapurimailleen ja kuinka näiden naapureiden tulee valmistautua Venäjän hyökkäykseen. Hyviä neuvoja myös Suomelle.

Mannerheim-linja Talvisodassa (U) Venäjä ja venäläiset ovat valehdelleet ja valehtelevat mahdottomasti Mannerheim-linjasta.

Venäjä on suurin uhka Virolle (T) Venäjä on suurin sotilaallinen uhka Virolle. Venäjän voimistuminen - tapahtuu parhaillaan - on kuolemanvaara Virolle, eikä pelkästään Virolle.

Kronologia kelloaikoineen Georgian sota 2008 (U) Tässä artikkelissa pyritään antamaan mahdollisimman yksityiskohtaista ja tarkkaa tietoa Georgian sotaa välittömästi edeltäneestä tilanteesta ja ”ensimmäisistä laukauksista”.

Oikeusmurha (T) Venäjän vaatimuksesta suomalaisia poliitikkoja tuomittiin Suomen perustuslain vastaisesti rangaistuksiin siitä, että Suomi oli puolustautunut Venäjän hyökkäystä vastaan.

Saksa osallistui (U) Saksa osallistui Suomen ja Venäjän väliseen Vapaussotaan Suomen laillisen hallituksen kutsumana. Sen joukot taistelivat Suomen Armeijan ylipäällikkö Mannerheimin alaisuudessa.

Georgian sodan alku (U) Venäjä suunnitteli pitkään hyökkäystä Georgiaan ja teki konkreettiset hyökkäysvalmistelut hyvissä ajoin ennen hyökkäystään Georgiaan - hyökkäys EI ollut mikään pikainen vastaus Georgian toimiin.

Georgian itsenäisyyden palauttaminen (U) Georgia palautti itsenäisyytensä Venäjän miehityksen alta samalla kun mm. Viro ja Georgian naapuri Tshetshenia vuonna 1991.

Suomelle hyötyä ydinvoimasta (U) Kun Suomeen rakennetaan runsaasti lisää ydinvoimaa, niin Suomen ei enää tarvitse tuoda ulkomailta niin paljoa kallista energiaa, voi vähentää saastuttavia laitoksia, ja pääsee viemään ylijäämäenergiaa hyvällä hinnalla.

Suomi miinoitti Viron rannikkoa 22.6.1941 (T) Suomi miinoitti Venäjän miehittämänä olleen Viron rannikkoa alkaen 22.6.1941 kello 07.38, eli sen jälkeen kun Venäjä oli jo hyökännyt Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05.

Neuvottelut olivat harhautusta (U)  Talvisotaa edeltäneet neuvottelut Moskovassa olivat vain harhautusta, jolla Venäjä peitteli imperialistisen valloitussodan valmistelua Suomea vastaan.

Hyökkäyskäsky (U) Venäjän hyökkäyskäsky Suomen kimppuun. Viipuri vallattava neljässä päivässä ja Helsinki kahdessa viikossa.

Suomen ja Venäjän väliset neuvottelut ennen Talvisotaa (T) Venäjä pyrki heikentämään Suomen puolustuskykyä ennen Talvisotaa erilaisilla "neuvotteluilla" - valmistautuen samalla hyökkäämään Suomen kimppuun valloittaakseen koko Suomen.

Suojeluskunnista (T) "Vastarinnan ytimen muodostivat 150 000 suojeluskuntalaista"

Tuulivoimalan teho (U) Tuulivoimala antaa usein vain 10-20% sen nimellistehosta - juuri silloin kun sähköä tarvittaisiin kaikkein eniten, eli kovalla pakkasella. Välttämättä tuulivoimalasta ei saada ulos lainkaan tehoa juuri silloin kun sitä tarvittaisiin eniten.

Tali-Ihantala elokuva (U) Elokuva-arvostelu Åke Lindmanin elokuvasta Tali-Ihantala 1944.

Liettuan vapaustaistelu 1944-1953 (U) Liettualaiset sissit taistelivat järjestäytyneesti vakinaisen armeijan tyyliin imperialistisen Venäjän miehitystä vastaan vuosina 1944-1953. Sen jälkeen taistelu jatkui vielä hajanaisena.

Liittolaiset vapauttivat (U) Venäjän propagandalähetyksissä valehdeltiin liittolaisten (mm. englantilaisten) vapauttaneen Viron fasisteista ja sinimustavalkoisten lippujen liehuvan jälleen Virossa.

Venezuela (U) NATO-keskusteluun vedetään Venezuelaa, Afganistania, Irakia, ja ties mitä sen sijaan, että keskusteltaisiin Suomen turvallisuuspolitiikasta ja puolustuspolitiikasta. NATO ei ole Suomelle mikään itsetarkoitus, vaan mahdollinen väline.

Kokonaisvaikutus (U) Kun kysytään haluatko Suomeen rakennettavan lisää ydinvoimaa, niin kysymykseen on erittäin helppo vastata: "EN".

Uusiutuva energia (U) Ilmastonmuutoksen hälyttämänä poliitikot ovat tehneet päätöksiä, joiden mukaan on lisättävä uusiutuvan energian osuutta energiankäytöstä oleellisesti. Artikkelissa tarkastellaan mitä se uusiutuva energia oikein on, ja onko siitä iloa Suomen energiatarpeeseen.

Bioenergia (U) Bioenergia on nostettu julkisuudessa keinoksi pelastaa Maapallo ilmastonmuutokselta. Sitä mainostetaan Suomessa myös energiaomavaraisuuden nostajana, työllisyyden parantajana, ja huomattavalla määrällä muita ”argumentteja”.

Venäjän vaatimuksia Suomelle (U) Epäonnistuttuaan valtaamaan koko Suomen Talvisodassa Venäjä valmistautui hyökkäämään uudelleen Suomen kimppuun ja esitti Suomelle kaikenlaisia törkeitä vaatimuksia Välirauhan aikana.

Viron miehitys 1944-1994 (U) Venäjä hyökkäsi Viroon vuonna 1944. Virolaiset taistelivat vastaan leijonan lailla, mutta Venäjä onnistui silti miehittämään Viron puoleksi vuosisadaksi. Virolaiset kuitenkin konkreettisesti näyttivät, etteivät tahdo olla Venäjän orjia.

Englanti, Ranska, Saksa (U) Ensimmäisen Maailmansodan jälkeen Hitler kirjoitti vankilassa istuessaan Mein Kampfin. Siinä hän piti Ranskaa Saksan verivihollisena, jota vastaan piti käydä lopulliseen välienselvittelyyn. Hitler halusi Englannin ja Saksan liittoutuvan keskenään.

Roosevelt (U) USA:n presidentti Franklin D. Roosevelt oli surkein USA:n presidentti kautta aikojen. Hänen suunnattoman typerien toimiensa vuoksi Maapallollamme on tapahtunut vallan kauheita.

Jääkäreiden merkityksestä (U) Suomalaisia vapaaehtoisia lähti Saksaan opettelemaan sotataitoja, että heidän avullaan Suomi itsenäistyisi Venäjän sorrosta. Venäjän ja Suomen välisessä Vapaussodassa jääkäreillä oli ratkaiseva merkitys kouluttajina ja johtajina.

Helpotuksen tunne (U) Urho Kekkonen kirjoitti Suomen Kuvalehteen, että Jatkosodan syttyminen aiheutti helpotuksen tunteen.

Neuvosto-Suur-Suomi (U) Venäjä yritti Vapaussodan aikana ja sen jälkeenkin saada aikaan Neuvosto-Suur-Suomen, välivaiheena Suomen liittämiseksi kommunistiseen Venäjään. Seuraava vakava yritys tapahtui Talvisodan yhteydessä.

Mannerheimin päiväkäsky 29.6.1941 (U) "Tämä sama vihollinen ja sama uhka on nyt rajoillamme. Ilman aihetta se on röyhkeästi hyökännyt eri puolille maata. Isänmaan tulevaisuus vaatii teiltä uusia tekoja. -- Aseveljet! - Seuratkaa minua vielä viimeinen kerta - nyt, kun Karjalan kansa jälleen nousee ja sarastaa Suomen uusi huomen."

Rajaloukkaukset ennen Jatkosotaa (U) Venäjä loukkasi sekä Suomen maarajaa, että ilmatilaa lukuisia kertoja Välirauhan aikana valmistautuessaan hyökkäämään uudelleen Suomen kimppuun.

Kallis hinta (U) Siitä, ettei Suomi varustautunut kunnolla ennen Talvisotaa jouduttiin maksamaan hirvittävän kallis hinta. Osaammeko oppia historiassa tehdyistä virheistä?

Toisen Maailmansodan alku (T) Tarkastellaan sodan alkua kronologisesti aina Japanin ja USA:n sotaanliittymiseen saakka. Silloin sotaa voitiin jo pitää maailmansotana.

Pohjois-Inkerin tasavalta (U) Kun Venäjä sorti inkeriläisiä, niin inkeriläiset pyrkivät saamaan aikaan autonomisen Inkerin, Inkerin osaksi Suomea, tai vaikka jaetuksi Viron ja Suomen kesken - pääasia, että pääsisivät Venäjän orjuudesta. Inkeriläisillä oli jonkin aikaa alue omassa hallinnassaan.

Puolustuksellinen keskitys (U) Välirauhan aikana suoritetussa liikekannallepanossa Suomi keskitti joukkonsa ainoan keskityssuunniteilman mukaisesti puolustukselliseen ryhmitykseen. Vasta Venäjän hyökättyä jälleen Suomen kimppuun ryhmitystä alettiin muuttamaan hyökkäykselliseksi.

Karjalan Vapaussota (U) Heimoveljemme eivät alistuneet Venäjän harjoittamaan pakkovenäläistämiseen heimokansojemme ikiaikaisilla asuinsijoilla, vaan ryhtyivät puolustamaan oikeuksiaan.

Suomen sodan alku (U) Tästäkin sodasta on syytä muistaa, että imperialistinen Venäjä aloitti sen sotaa julistamatta - hyökkäsi noin vain Suomeen - tarkoituksenaan valloittaa koko Suomi itselleen.

Kansallinen herääminen (U) Vienan ja Aunuksen karjalaiset olivat eläneet rauhassa eristettyinä omalla alueillaan, mutta venäläisten tunkeutuminen heidän alueilleen ja pakkovenäläistäminen sai aikaan kansallisen heräämisen ja heidät vaatimaan omia oikeuksiaan.

Avunpyyntöjä Suomeen (U) Vienan ja Aunuksen karjalaiset pyysivät apua heimokansaltaan Suomesta, valitettavasti virallinen Suomi hylkäsi heimokansansa.

Itsenäinen Karjala (U) Vienan ja Aunuksen karjalaiset vuoroin halusivat liittyä Suomeen, vuoroin itsenäistä Karjalaa. Valitettavasti virallinen Suomi hylkäsi heidät, joten he eivät saavuttaneet kumpaakaan - vaan jäivät kuolemaan sukupuuttoon Venäjän orjuuteen.

Porilaisten marssi (U) Vänriiki Stoolin tarinat ovat osa Suomen historiaa - niin Porilaisten marssikin, jota valitettavasti kuulee vain soitettuna. Siinä olisi jollekin mieskuorolle tehtävä - ääniittää hyvä esitys Porilaisten marssista laulettuna - sotilassoittokunta taustalla.

Venäläistäminen (U) Imperialistinen Venäjä tunkeutui Aunukseen, Vienaan ja Inkeriin sekä pyrki venäläistämään sikäläiset suomalaiset. Tämä tehtiin tavoitteena laajentuminen Suomen, Ruotsin ja Norjan lävitse Atlantille.

Stool (U) Ruunebergin päivän kunniaksi 5.2.2008 lainaus Vänrikki Stoolin tarinoista. Niitä on suotavaa edelleen lukea, vaikka ne onkin julkaistu alunperin jo vuonna 1848. Kaksi rakuunaa.

Varauduttava pahimman varalle (U) Suomen maanpuolustussektorilla ja yleensäkin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on varauduttava pahimman varalle, eikä saa sortua toiveajatteluun. Esimerkkejä historiasta ja nykyajasta - ei hyvältä näytä nytkään.

Sensuuri 1979 (U) Kommunistit ja Venäjän hännystelijät tekivät mm. ministereinä ja Valtiollisessa poliisissa rikoksia Jatkosodan päätyttyä. Tietoja tästä sensuroitiin vielä vuonna 1979, mutta vuonna 1984 ne sensuroidut osatkin sai julkaista.

Kylmä sota (T) Jatkosodan jälkeenkään Venäjä ei luopunut yrityksistään saada valloitettua Suomi.

Viron vapautus 1941 (U) Virolaiset taistelivat kesällä 1941 vapauttaakseen maansa Venäjän miehityksestä ensin yksin ja sitten rinta-rinnan saksalaisten aseveljinä näiden saapuessa Viron alueelle. Saksalaiset aseistivat virolaisia metsäveljiä ennen saapumistaan Viron alueelle.

Jatkosota (T) Tässä Suomen kolmanneksi vapaussodaksikin kutsutussa Venäjän ja Suomen välisessä sodassa Venäjä yritti jälleen valloittaa koko Suomen, mutta epäonnistui tälläkin kertaa yrityksessään. Suomi saavutti suurenmoiset torjuntavoitot, joten itsenäisyys säilyi.

Tshekkoslovakia 1968 (U) Tshekkoslovakia oli alistettu Venäjän pakottamana kommunistihallintoon jo parikymmentä vuotta aiemmin. Nyt tshekit olisivat halunneet muuttaa kommunistista hirmuhallintoa ”ihmiskasvoisen sosialismin” suuntaan.

Pietarin kohtalo (U) Suomi passiivisuudellaan pelasti Pietarin kukistumasta ja samalla ilmeisesti koko kommunistisen Venäjän kaatumasta.

SKP halusi neuvostotasavallan (U) Suomen Kommunistinen Puolue (SKP) halusi tehdä Suomesta Neuvosto-Suomen, joka olisi osa maailmanlaajuista Neuvostotasavaltaa. Tarkoituksena oli tehdä aseellinen vallankumous Suomessa.

Vapaussodan rauhantunnustelut (U) Venäjän ja Suomen välisen Vapaussodan taistelut laimenivat jo toukokuussa 1918. Rauhantunnusteluja tehtiin, mutta rauhansopimus solmittiin vasta 14.101920 Tartossa. Suomi halusi rauhaa, Venäjä halusi tehdä Suomesta Venäjän federaation osan.

Eroaminen yhdistymistä varten (T) Leninin ja Stalinin tarkoituksena ei suinkaan ollut antaa porvarillisten pikkuvaltioiden, kuten Suomen, erota Venäjästä - vaan päämääränä oli saada myös Suomesta Venäjän federaation osavaltio. Irtautumisen piti olla vain työkalu päämäärän saavuttamiseksi.

Sotasyyllisyydestä (T) Suomea ja Suomen poliittista johtoa on väitetty syylliseksi Jatkosotaan, erinomaisesti toiminutta johtoamme on myös tuomittu perustuslain ja länsimaisen oikeusjärjestyksen vastaisesti. Suomi ja johtajamme ovat syyttömiä. Tuomiot on purettava.

Im Bunde mit (T) Hitlerin puhe 22.6.1941 Barbarossaa koskien, sekä hänen vastaava päiväkäskynsä. Hitler totesi saksalaisten joukkojen suojaavan Suomea - eikä suinkaan väittänyt Suomen ja Saksan olevan liittoutuneita.

Prioriteetti (U) Onko Suomen prioriteettina olla maailman vähiten velkaantunut maa, vaiko säilyttää itsenäisyytensä ja alueellinen koskemattomuutensa?

Rikolliset tshetsheenit (U) Toimittaja Aila Niinimaa-Kepon artikkeli Tshetsheniasta ja tshetsheeneistä - vertailua Suomen Talvisotaan.

Kolme torjuntavoittoa Karjalan Kannaksella 1944 (T) Talin-Ihantalan, Viipurinlahden ja Äyräpään-Vuosalmen torjuntavoitot.

Jukka Tarkka (U) Suomen nihkeys NATO-jäsenyyttä kohtaan rajoittaa maan itsenäisyyttä.

Venäjä ja sopimukset (U) Venäjä on rikkonut tekemiään sopimuksia "aina". Esimerkkejä vuosien 1801-2007 väliseltä ajalta.

Murhanhimoiset venäläiset (U) Venäläisten murhanhimosta ja julmuuksista esimerkkejä suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein.

Vapaussota (T) Venäjän ja Suomen välillä käyty Vapaussota, joka alkoi 28.1.1918 ja päättyi virallisesti Tarton rauhansopimukseen 14.10.1920. Se, että Suomi voitti tämän Vapaussodan mahdollisti demokraattisen itsenäisen Suomen olemassaolon.

Venäläiset joukot Vapaussodan alussa (T) Venäjän miehitysjoukot Suomessa Venäjän ja Suomen välillä käydyn Vapaussodan alussa.

Venäjä aseisti kapinalliset (T) Lenin & Co. aseistivat suomalaiset kapinalliset, että Suomesta tulisi kommunistisen diktatuurin Venäjän federaation osavaltio.

Riippuvuus Saksasta (U) Venäjä ja Englanti pakottivat Suomen riippuvaiseksi Saksan kaupasta Välirauhan aikana. Noin 90% Suomen tuonnista tuli Saksasta tai Saksan kautta. Tämä saattoi kuitenkin olla hyväksi Suomelle, kun katsotaan Jatkosodan lopputulosta.

Luotijuna (U) artikkeli luotijunan ympäristöystävällisyydestä.

John Erickson - lähde? (U) artikkelissa tarkastellaan kirjan The Road to Stalingrad merkitystä lähteenä tarkasteltaessa Venäjän aikomusta hyökätä länteen heinäkuussa 1941.

Kumivanttuut (U) Otteita murhatun Novaja Gazetan toimittajan Anna Politkovskajan kirjasta Toinen Tshetshenian sota. Venäjän viranomaisten "sodankäyntitapojen" kuvauksia.

Pitkä odotus kuolemansellissä (T) Välirauhan aikana Venäjä valmistautui hyökkäämään uudelleen Suomen kimppuun epäonnistuttuaan valtaamaan koko Suomen Talvisodassa.

Suomen rajoista (T) Saksa kysyi Suomen toivomuksia väittäen käyvänsä neuvotteluja Venäjän kanssa. Suomi uskoi Saksan valheeseen ja esitti mm. useita erilaisia rajavaihtoehtoja näihin neuvotteluihin.

Gorodetsky: Grand Delusion (U) artikkelissa arvioidaan kyseisen kirjan merkitystä lähteenä tarkasteltaessa Venäjän aikomusta hyökätä länteen heinäkuussa 1941.

Paluu etusivulle

Google