Venäjä ja venäläiset Ukrainan sodan valossa 22.03.2022

Kurkistakaamme pikkuisen Ukrainan historiaan

Venäjä halusi saada aikaan Ensimmäisen Maailmansodan ja myös sai sen. Kuitenkin Venäjä hävisi sen sodan Saksalle, joutuen tekemään rauhansopimuksen.

Sitä Venäjän häviötä käyttivät hyväkseen mm. Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Georgia ja Ukraina. Esimerkiksi Suomi ja Viro voittivat vapaussotansa Venäjää vastaan jääden itsenäisiksi, sen sijaan esimerkiksi Ukraina ja Georgia hävisivät vastaavat vapaussotansa Venäjää vastaan joutuen uudelleen Venäjän miehittämiksi.

Varsinkin 1930-luvulla, mutta ei ainoastaan, Venäjä harjoitti ukrainalaisten kansanmurhaa erittäin laajamittaisesti.

Kun Saksa joutui tekemään ennakoivan iskun Venäjälle alkaen 22.6.1941, niin ukrainalaiset käyttivät tilaisuutta hyväkseen vapautuakseen Venäjän orjuudesta. Valitettavasti Saksa ei saman tien ottanut ukrainalaisia liittolaisekseen sodassa imperialistista Venäjää vastaan.

Kun valitettavasti USA Rooseveltin johdolla aseisti, varusti ja ruokki imperialistisen Venäjän aivan idioottimaisesti, niin imperialistinen Venäjä sai taas valloitettua mm. Ukrainan orjuuteensa, mutta ukrainalaiset pistivät Venäjälle varsin hyvin kampoihin aina vuoteen 1956 saakka. He halusivat elää vapaina, eikä Venäjän orjina.

Neukkulan kemahtaessa Ukraina karkasi vapauteen, mutta Venäjä iski takaisin.

Ukrainan kansa teki Ukrainassa vallankumouksen 2014. Imperialistinen roistovaltio Venäjä ei kuitenkaan halunnut irrottaa kynsiään karkuun pyristelevästä Ukrainasta.

Venäjä, venäläiset & Ukraina ja ukrainalaiset

Imperialistinen Venäjä teki useaan otteeseen ukrainalaisten kansanmurhia – ja asutti Ukrainan alueelle tilalle venäläisiä. Vastaavasti Venäjä teki Krimin Tataarien kansanmurhia ja asutti Krimille tilalle venäläisiä.

Ukrainalaiset ovat selvästi oma kansa, jolla on oma kieli ja oma kulttuuri – ukrainalaiset eivät ole venäläisiä, väittipä Putin koplineen asiasta mitä hyvänsä. Ukrainalaiset ovat historiassaan usein näyttäneet, että eivät halua olla Venäjän orjia, vaan haluavat vapaan itsenäisen valtion.

Tähän saakka on kaikki ihan selvää pässinlihaa. Vaan entäpä Ukrainan alueelle rahdatut venäläiset ja Ukrainan alueella syntyneet venäläiset? Siinäpä miljardin dollarin kysymys!

Venäjän kanssa tehtyihin, eikä tehtäviin, sopimuksiin ei voi luottaa.

Venäläinen valehtelu on ollut, on ja tulee olemaan valtava ongelma, sekä uhka.

Venäläinen ystävyys on ihan omaa luokkaansa, aivan kuten venäläinen julmuus.

Venäjällä on voimassa laki, jonka mukaan venäläisen, vaikka asuisi ulkomailla, pitää totella Kremlistä annettavia määräyksiä.

Venäläiset eivät ole merkittävässä määrin nousseet vastustamaan yhtään Venäjän hyökkäystä minnekään, esimerkiksi: Korean sota; Unkari 1956; Tshekkoslovakia 1968; Vietnamin sota; Afganistan 1979; Tshetshenia 1994; Tshetshenia 1999; Georgia 2008; Ukraina 2014.

Näyttää siltä, että ukrainalaiset, eikä Ukraina, eivät saa olla rauhassa Venäjältä tulevaisuudessakaan. Ukrainalaisten ja Ukrainan kannalta olisi ilmeisesti paras ratkaisu, että Ukrainassa ei olisi venäläisiä. Mutta entäpä Ukrainassa olevat venäläiset? Jotkut heistä voivat haluta elää ukrainalaisessa itsenäisessä Ukrainassa?

Siinäpä dilemma!

Äkkiä voisi tulla mieleen

Kun kansallisvaltio on selvästi suurenmoinen keksintö, niin voisi tulla mieleen, että Ukrainan ja Venäjän väliin tarvitaan 6 m korkea piikkilanka-aita – tietysti leikkaavasta Nato-langasta. Ukrainan puolelle aitaa ukrainalaiset ja Venäjän puolelle aitaa venäläiset. Helppo ratkaisu suureen ongelmaan?

Mutta entäpä sekaperheet, joissa isä on ukrainalainen ja äiti venäläinen – tai päinvastoin? Ei tainnutkaan olla helppo ratkaisu.

Venäjä ja venäläiset

Ukraina

Etusivulle