Venäjä teki salaisen liikekannallepanon 1941 ja tekee parhaillaan

Venäjän aikomuksena oli hyökätä länteen maailmanhistorian suurimmin joukoin heinäkuussa 1941. Siksi Venäjä keskitti joukkojaan länteen tämän suunnitelman mukaisesti – ja perusti vauhdilla uusia yhtymiä. Venäjä ei julistanut liikekannallepanoa, ettei Saksa huomaisi Venäjän hyökkäysaikomusta. Onneksi Saksassa kuitenkin soivat ”hälytyskellot” ajoissa.

Kommunistipropaganda

Sotien jälkeisen kommunistipropagandan mukaan Venäjä ei valmistautunut hyökkäykseen ainakaan vuonna 1941, yhtymiä ei ollut varustettu miehillä, hyökkäysvaunut olivat vanhentuneita ja epäkuntoisia, miehille ei ollut aseita, jne., jne. valheita tuutin täydeltä. Kannattaa huomata sellainenkin ”pikkuseikka”, että Stalin oli täysin varma, että Saksa ei hyökkää Venäjälle. Tässä artikkelissa on runsaasti numerotietoja Venäjän asevoimista 22.6.1941 – jolloin Saksa teki ennakoivan iskun itään.

Salainen liikekannallepano

Venäjän divisioonat olivat rauhan aikana kaaderidivisioonia, joita piti täydentää reservistä, jotta ne olisivat taisteluvalmiita. Yleinen järjestelmä oli silloin, että tehdään julkinen liikekannallepanojulistus ja reserviläiset menevät sen perusteella joukkoihin – mutta se näkyy ja kuuluu myös viholliselle.

Niinpä kutsuttiin reserviläisiä kertausharjoituksiin (aivan kuten Suomessa ennen Talvisotaa Ylimääräiset harjoitukset).

Lainaus: Alkaen 20.5.1941 kutsuttiin jalkaväkidivisioonien reservin miehistö ja aliupseerit 45-päiväisiin kertausharjoituksiin. Siten jalkaväkidivisioonissa saavutettiin 12 000 – 12500 miehen vahvuus, eli 85-90% määrävahvuudesta. -- --

Rajalla olevien sotilaspiirien 103:ssa jalkaväkidivisioonassa: 25:ssä jopa 14 000; 72:ssa jopa 12 000; 6:ssa 11 000.[i] Venäläisen jalkaväkidivisioonan määrävahvuus silloin oli 14 483 miestä.[ii]

Tässä on esitetty numeroja jalkaväkidivisioonista, mutta mekanisoitujen armeijakuntien (panssarijoukkojen) tilanne näyttää olevan hyvin samankaltainen. Divisioonat oli miehitetty lähes täydellisesti 22.6.1941. Upseereita puuttui vielä jonkin verran, mutta Venäjänhän piti hyökätä länteen vasta heinäkuussa 1941 ja liikekannallepano oli todellisuudessa jo käynnissä.

Parhaillaan

Kirjoitan tätä artikkelia 6.8.2022. Venäjä käy raskasta sotaa Ukrainassa, mutta ei myönnä olevansa sodassa – tekee Ukrainassa ”denatsifikaatiota” ja ”demilitarisointia” – siten Venäjä ei ole julistanut liikekannallepanoa. Käytännössä Venäjällä on taas käynnissä salainen liikekannallepano. Venäjä tarvitsee uutta tykinruokaa jo pelkästään melkoisten päivittäisten tappioiden korvaamiseksi – ja perustaa uusia joukko-osastoja saavuttaakseen menestystä sodassa.



[i] Mark Solonin – Katastroofi anatoomia; 2009; sivu 156

[ii] Viktor Suvorov - Võtan oma sõnad tagasi; 2006; sivu 189