Venäjä tulee tekemään yllätyshyökkäyksen Suomen kimppuun ja olemme kusessa ellei …

 Vielä 29.11.1939 Suomen poliittinen johto oli sitä mieltä, että Venäjä ei hyökkää Suomen kimppuun. 30.11.1939 aamulla Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun aloittaen Talvisodan, jossa Venäjän päämääränä oli valloittaa koko Suomi.

Onneksi silloin Suomessa oli jo pitkään toimineet tehokkaasti Suojeluskunnat ja Lottajärjestö. Ilman niitä Suomi olisi mitä todennäköisimmin kaatunut. Sitä miksi Venäjä epäonnistui valloitusyrityksessään, käsitellään tässä artikkelissa.

Jatkosodan jälkeen Suojeluskunnat ja Lottajärjestö valitettavasti lakkautettiin. Aseita on keskitetty suuriin vähälukuisiin varastoihin, joita Venäjä luonnollisesti yrittää parhaansa mukaan hävittää heti yllätyshyökkäyksen alussa mm. ballistisilla ohjuksilla Iskander, risteilyohjuksilla ja laajamittaisilla ilmahyökkäyksillä.

Jos suuret keskitetyt asevarastomme tuhotaan, niin Suomen sodanajan joukkojen perustaminen häiriytyy katastrofaalisella tavalla. Suuresta koulutetusta reservistämme ei ole juuri iloa, ellei niitä voida varustaa ja aseistaa.

Esimerkiksi Georgian sodassa 2008 Georgia ei tehnyt liikekannallepanoa ennen kuin Venäjä hyökkäsi. Venäjä pommitti ja myös valloitti Georgian asevarastoja, joten kun presidentti Saakashvili viimein kuulutti mobilisaation, niin joukkojen perustaminen oli lievästi sanottuna tuskallista. Onneksi Venäjä kuitenkin ryssi Georgian sodan perusteellisesti.

Vaikka Venäjä on tehnyt erittäin raskaita virheitä 24.2.2022 aloittamassaan laajamittaisessa suurhyökkäyksessä Ukrainaan, niin emme saa tuudittautua Ruususen uneen, uskoen että Venäjä ryssisi myös seuraavan hyökkäyksensä Suomen kimppuun. Vielä suurempi virhe olisi kuvitella, että ei Venäjä hyökkää Suomen kimppuun. Illuusiossa elämisestä kannattaa lukea tämä artikkeli. Se Illuusio näyttää olevan suomalaisten paha tapa.

Mitä pitää tehdä, ettei …

1. Suomeen pitää perustaa uudelleen Suojeluskunnat Puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi.

Suojeluskuntalaisille henkilökohtaiset aseet patruunoineen koteihinsa hyviin asekaappeihin. Raskaat aseet (kertasingot, panssarintorjuntaohjukset NLAW, Stingerit, kylkimiinat, viuhkapanokset, konekiväärit) läheisten suojeluskuntatalojen asevarastoihin. Silloin aseita on edes jossakin määrin hajavarastoitu ja puolustusvalmius on oleellisesti parempi kuin nyt on.

2. Puolustusmäärärahat on säädettävä lailla vähintään tasolle 2% bruttokansantuotteesta – jatkuvasti. Suuret investoinnit puolustusmäärärahojen ulkopuolelta.  

3. Suomen pitää liittyä demokraattisten maiden puolustusliiton NATO jäseneksi. Jäsenhakemus sisään HETI.  

4. Kertausharjoituksia lisää, laajempina ja pidempikestoisina, että ennätetään aikuisten oikeasti harjoitella kunnolla yhteistoimintaa aselajien ja puolustushaarojen kesken: Viivytyksessä, Puolustuksessa ja Hyökkäyksessä. Luonnollisesti tarvitaan oikeita taisteluammuntoja, eikä vain yhteen tauluun paukuttamisia.  

5. Varastoihin reippaasti lisää kaikenlaisia ohjuksia, kuten: NLAW, Stinger, AMRAAM, jne., jne.  

Liikekannallepano

On erittäin todennäköistä, että Suomen poliittinen johto ei käske liikekannallepanoa ajoissa, vaan vasta sitten kun Venäjän laajamittainen hyökkäys on jo käynnissä.  

Kommentit

Tämä artikkeli julkaistiin alun alkaen Uuden Suomen Puheenvuoron blogissani 10.3.2022. Kirjoituksestani syntyi huomattava keskustelu kommenttiosiossa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/venaja-tulee-tekemaan-yllatyshyokkayksen-suomen-kimppuun-ja-olemme-kusessa-ellei/

16.3.2022 mennessä kommentteja on 177 kpl ja Puheenvuoron lukukertalaskurin mukaan sitä on luettu 8950 kertaa.

Lainaan erästä kommenttia: ”Nykyiaikaisen satelliittivalvonnan aikana Venäjä eikä kukaan muukaan voi keskittää merkittävää sotavoimaa yllätyshyökkäystä varten.”

Vastasin kommenttiin:

Venäjällä on:
– kyky suorittaa yllätysisku ballistisilla ohjuksilla ja risteilyohjuksilla ilman, että sitä huomataan ajoissa;
– kyky siirtää joukkojaan erittäin nopeasti pitkiäkin matkoja;
– joukkoja minuuttien valmiudessa ilman tarvetta kutsua reservejä palvelukseen.
https://jput.fi/Venaja_nosti_hv.htm

Suomen maavoimien puolustusvalmius on aikuisten oikeasti surkea, vaikka sitä on jo vuosia parannettu.

Suosittelen heräämään todellisuuteen – ettei tarvitse joku aamu herätä ”kasakan nauruun”.

Lainaus kommentista: ”Kun henkilö menee kertausharjoitukseen (käsketty / VEH) niin hänelle jaettu varustus pitää antaa sitoumusta vastaan kotiin vietäväksi koska kriisin hetkellä se säästää aikaa kun perustamiskeskuksien ei tarvitse jakaa varusteita vaan vain aseet ja a-tarvikkeet.”

Vastaukseni kommenttiin:

Saattaa käydä niin, että se nykyinen asevarasto joutuu vaikkapa Iskanderin kohteeksi, eikä ole mistä jakaa niitä aseita mitkä oli tarkoitus jakaa. Jos ne aseet ja patruunat ovat kotona valmiiksi, niin tuskin kaikkia koteja saadaan hävitettyä yllätyshyökkäyksen alussa.

Maanpuolustus

Etusivulle