Valitettavasti jotkut yksinkertaiset uskovat vieläkin tuulivoimahuijareiden valheita

Tämä artikkeli on julkaistu ensiksi Uuden Suomen Puheenvuoron blogissani. Se keräsi 16.5.2023 mennessä 43 tykkäystä, 303 kommenttia ja 50 310 lukukertaa. Kommentteja ja lukukertoja olisi tullut enemmänkin, mutta en halunnut luovuttaa blogiani valheiden levitysalustaksi, joten suljin kommentoinnin.

Blogistani:

On tietysti sekin mahdollista, että jotkut näyttelevät uskovansa niitä valheita, sillä kuuluvat verorahoista hyötyvien huijareiden joukkoon.

Esimerkkejä valheista

·      - Korkealla tuulee aina – siksi pitää rakentaa yhä korkeampia tuulivoimaloita, jotta tuulivoima tuottaa aina Suomessa sähköä;

·    - Keskimääräinen simuloitu tuulennopeus näyttää minne kannattaa rakentaa tuulivoimaa – Tuuliatlas;

·    - Talvella tuulivoimalla tuotetaan sähköä enemmän kuin kesällä – jätetään kertomatta, että talvella on pitkiä ajanjaksoja, jolloin tuulivoima ei tuota sähköä ainakaan mainita saakka, se on valehtelua, jopa petosta;

·    - Jossakin (Suomessa) tuulee aina, eli kun rakennetaan kaikkialle Suomeen tuulivoimaa, niin sitten tuulivoima tuottaa Suomessa aina sähköä – ei muka tarvita ydinvoimaa;

·    - Pakkasellakin tuulee – mutta jätetään kertomatta, ettei tuule niin suurella tuulennopeudella, että tuulivoima tuottaisi sähköä;

·    - Tuulivoimaa ei tarvitse tukea verovaroista.

Korkealla tuulee aina

Todellisuudessa niitä hirveän korkeita uusia hienoja tuulivoimaloita on rakennettu Suomeen jo varsin huomattava määrä ja silti tuulisähkön tuotanto tehona (MW) tiettynä ajankohtana on käytännössä täysin olematon, vaikka tuulivoiman kapasiteetti Suomessa on valitettavasti jo yli 5637 MW.

Esimerkiksi huhtikuussa 2023 kaikki Suomen tuulivoimalat tuottivat yhteensä sähköä minimissään teholla vain 20 MW.

Vastaavasti maaliskuussa 2023 kaikki Suomen tuulivoimalat tuottivat yhteensä sähköä minimissään teholla vain -3 MW, eli tuulivoimalat kuluttivat sähköä enemmän kuin tuottivat.

Vastaavasti helmikuussa 2023 kaikki Suomen tuulivoimalat tuottivat yhteensä sähköä minimissään teholla vain 18 MW.

Tuulivoiman tuottamasta sähkötehosta Suomessa ajan funktiona löytyy erinomainen, pitkä kuvasarja kotisivultani. Vaikka ette haluaisi lukea kirjoituksiani, niin katsokaa edes nämä kuvat, jotka ovat peräisin taatusti luotettavasta lähteestä Fingrid, sieltä ovat peräisin myös yllämainitut kuukausittaiset minimitehot:

https://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm

Tuuliatlas

Suomen Ilmatieteenlaitoksen Tuuliatlas on valhetta (petosta) alusta loppuun. Siellä nimittäin annetaan eri paikkoihin simuloituja keskimääräisiä tuulennopeuksia – mutta jätetään kertomatta, että on pitkiä aikoja, jolloin tuulivoima Suomessa ei tuota sähköä ainakaan mainita saakka.

Talvella tuulivoimalla tuotetaan sähköä enemmän kuin kesällä

Suomessa kulutetaan sähköä talvella kovilla pakkasilla sähköä kaikkein suurimmalla teholla (MW). Juuri silloin tuulivoima Suomessa ei tuota sähköä ainakaan mainita saakka.

Kun Suomen yllä on tammikuussa, helmikuussa, laaja korkeapaineen alue, niin juuri silloin Suomessa kulutetaan sähköä eniten. Tiettynä hetkenä jopa esimerkiksi teholla 15 000 MW (15 GW).

Oleellisinta olisi ymmärtää, että joka ainoa hetki (tunti, minuutti) Suomessa täytyy ehdottomasti tuottaa sähköä vähintään sillä teholla (MW), kuin sitä kulutetaan – muussa tapauksessa sähköverkko yksinkertaisesti kaatuu ja sitten pistorasioistamme ei enää tule sähköä varsin pitkään aikaan. Sähköverkon nostaminen ylös ei ole ihan pikku juttu.

Suomella pitää olla omaa luotettavaa sähköntuotantoa vähintään niin paljon kuin on huippukulutus – silloinkin kun ei tuule, eikä paista aurinko.

Emme voi luottaa, tuuleen, aurinkoon, eikä sähkön tuontiin ulkomailta. Suomi on saatava sähköomavaraiseksi, joka ainoa hetki (tunti, minuutti). Myös silloin kun ei tuule.

Kylmiä kovia tosiasioita numeroin päivämäärältä 22.2.2023:

https://jput.fi/Kylmia_tosiasioita_numeroin_talvipaiva_helmikuussa_2023.htm

Tai vaikkapa päivämäärältä 3.2.2022:

https://jput.fi/Talvipaiva_numeroin_tuulivoima.htm

Jossakin (Suomessa) tuulee aina

Oleellisinta olisi ymmärtää, että tuottaakseen sähköä edes jonkin verran tuulivoimala tarvitsee tasaista tuulta, jossa tuulennopeus on edes noin 6 m/s. Satunnaisista tuulenpuuskista ei ole iloa. Jotta tuulivoimala tuottaa kunnolla sähköä, tuulennopeuden pitää olla noin 10 m/s. Jos tuulennopeus taas nousee yli 25 m/s, niin tuulivoimala on lepuutettava, ettei se hajoaisi.

Siis ei riitä, että jossakin tuulee aina.

On myös tärkeää ymmärtää, että kun Suomen yllä on talvella laaja korkeapaineen selänne, niin silloin Suomessa on kaikkialla kova pakkanen, jolloin sähkön kulutus Suomessa on huipussaan – eikä tuulivoimalat tuota sähköä ainakaan mainita saakka. Oheisen linkin takaa löytyy eri puolilta Suomea kuvapareja, joista toinen kuva näyttää ulkoilman lämpötilaa ajan funktiona ja toinen samasta paikasta samaan aikaan tuulennopeutta ajan funktiona. Useita esimerkkejä, joista tavallisella maalaisjärjellä näkee totuuden, jos totuus kiinnostaa – taatusti luotettavasta lähteestä:

https://jput.fi/Pakkasella_ei_tuule.htm

Näissä tuuliolosuhteissa (pakkasella) tuulivoimalat eivät tuota sähköä ainakaan mainita saakka – väittivätpä tuulivoimahuijarit mitä hyvänsä.

Tuulivoimaa ei tarvitse tukea verovaroista

Käytännössä kuitenkin tuetaan suoraan miljardeilla euroilla.

Epäsuoremmin käytetään tuulivoiman valtavan tuotannonvaihtelun vuoksi lisää miljardeja euroja uusiin sähkön siirtoyhteyksiin Ruotsiin.

Ja vielä lisää miljardeja euroja tuulivoiman vuoksi Suomen sisäisten sähköverkkojen vahvistamiseen.

Mitä enemmän tuulivoimaa

Mitä enemmän tuulivoimaa rakennetaan, sitä enemmän tuulivoiman antama sähköteho vaihtelee:

https://jput.fi/Mita_enemman_tuulivoimaa_sita.htm

Tämä artikkeli

Tämä artikkeli on tietoisku kovaa faktaa tuulivoimasta Suomessa. En tarvitse blogiini valheita tuulivoimasta – kirjoittakaa valheitanne jonnekin muualle kuin minun asiablogiini.

Lainaus päättyi.

Blogini kommenteista tähän kotisivuni artikkeliin lainattua

Sieltä blogikirjoitukseni kommenttiosiosta löytyy kommentoijan nimi ja mihin kommenttiin se kommentti on mahdollisesti ollut vastaus.

------

Aurinkopaneelit ovat ongelmajätettä käytön jälkeen. Auringosta saadaan noin 2% maailman energiatarpeesta. Täyttä näpertelyä vaikka satsaukset satoja miljardeja euroja/dollareita. Tuulivoimalat syövät loputtomasti betonia, terästä ja Kiinasta tuotettuja maametalleja. Käyttöikä vaatimaton.
Näillä Kiinasta riippuvaisilla sattumasähköä tuottavilla kotkasilppureilla ei energiatarvetta ratkaista nyt eikä tulevaisuudessa.

------

Pumppuvoimalassa ei ole varsinaista patoa, vaan yläallas + säätöventtiilit putkistoineen.
Oletetaan, että se se pumppaukseen käytetään tehoa 5000 MW. Pumpatulla vedellä saadaan tehtyä sähköä 4000 MWh (80% hyötysuhde).
Oletetaan pumppaukseen käytettävän sähkön maksavan keskimäärin 10 €/MWh (pysyvyyskäyrän halvimmat 10%) ja tehdyn sähkön hinta 160 €/MWh (pysyvyyskäyrän kalleimmat 10 %).
Pumppauksen sähkö maksaa 50 000 €.
Tuotetun sähkön arvo on 640 000 €.
Eli tuotto on 590 000 €/kerta.
Kertoja vuodessa on 36,5 (10% ajasta), jolloin vuoden tuotto olisi 19,7 M€.
Investointi 2000 M€, joten ilman korkoja takaisinmaksuaika olisi
101,5 vuotta. Ei hyvä!

Aivan kaameeta ideologista viherpiiperrystä, joka perustuu vain suun pieksäntään.

------

Oli muitakin hyviä kommentteja, mutta myös täysin asiattomia kommentteja, joita Uuden Suomen ylläpitokin poisti.

Energiapolitiikka

Etusivulle