Pakkasella EI tuule

Olen esittänyt useissa kirjoituksissani, että silloin kun Suomessa kulutetaan eniten sähköä (kovalla pakkasella), niin ei tuule tarpeeksi jotta tuulivoimalat tuottaisivat sähköä valtakunnan verkkoon mainita saakka. Siksi Suomeen on järjetöntä rakentaa lisää tuulivoimaa.

Jotkut opponenttini yrittävät epätoivoisesti väittää, että ”Tuuliatlaksen” mukaan talvella tuulee enemmän kuin kesällä, joten se muka kumoaisi väitteeni.

Kun kuvat kertovat tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, niin olen kerännyt kuvia, joissa graafisesti esitetään lämpötila ajan funktiona tiettynä päivänä, sekä tuulen nopeus samaan aikaan. Niitä kuvia on tuulivoiman kannalta kiinnostavilta paikkakunnilta eri päivämääriltä. Siitä vaan ennakkoluulottomasti katsomaan ja tekemään johtopäätöksiä. Kuvat on otettu Ilmatieteenlaitoksen kotisivulta kyseisinä päivinä, joten lähteen pitäisi olla suhteellisen luotettava.

19.2.2010 kuvaparit lämpötila ja tuuli

 

 

 

 

17.3.2010 kuvaparit lämpötila ja tuuli

 

8.1.2010 kuvaparit lämpötila ja tuuli

Sähkön kulutus ja tuotanto

Oheisesta kuvasta näette millainen oli sähkön kulutus ja tuotanto Suomessa samaisena 8.1.2010, jolloin tuulivoimasta EI ollut mitään iloa Suomessa.

 

 

Sähkön tuonti, vienti ja elspothinta 8.1.2010

Olisipa ollut enemmän omaa valmista ydinvoimaa, vaan ei valitettavasti ollut - eikä ole edes tulossa tarpeeksi sittenkään kun OL3, OL4 ja Fennovoima valmistuvat.

Yhteenveto

Minulla on enemmänkin kuvapareja ja lisäksi melkoinen määrä taulukkoja, joissa esitetään päivämäärä, kelloaika, lämpötila ja tuulen nopeus useilla paikkakunnilla. Olen valmis antamaan halukkaille sitä faktatietoa. Tiedoksi, että tuulivoimala alkaa tuottamaan edes vähän sähköä kun tuulen nopeus on noin 4 m/s. Kunnolla tuulivoimala tuottaa sähköä vasta kun tuulennopeus on yli 10 m/s.

Tämän todistusaineiston perusteella pitäisi jokaiselle olla päivänselvää, että juuri silloin kun Suomessa kulutetaan eniten sähköä - eli kovalla pakkasella, niin EI tuule tarpeeksi, että tuulivoimalat tuottaisivat nettona sähköä valtakunnan verkkoon ainakaan mainita saakka. Kannattaa huomata, että tuulivoimalat kuluttavat huomattavan määrän sähköä valtakunnanverkosta kovilla pakkasilla pitääkseen oman laitteistonsa lämpimänä.

Fiksuimmat osaavat ottaa huomioon myös sen, että tuulivoiman lisärakentaminen suomeen kuluttaa aivan turhaan valtavan määrän verorahaa tukiaisina ja lisäksi nostaa sähkön hintaa - joka taas heikentää Suomen kilpailukykyä.

Siksi Suomeen EI ole järkevää rakentaa lisää tuulivoimaa - vaan on rakennettava runsaasti lisää ydinvoimaa.

Energiapolitiikka

Etusivulle