Tuulivoiman rakentaminen Suomeen on täysin järjetöntä ja haitallista

Saapas nähdä miten kauan vielä menee, ennen kuin otsikon mukainen kylmä tosiasia ymmärretään suomalaisten poliitikkojen taholla.

Ohessa on kuva Suomen tuulivoiman tuotannosta joulukuussa 2022. Täältä löytyy pitkä vastaava kuvasarja.

Joulukuussa 2022 tuulivoima tuotti sähköä minimissään teholla 14 MW, maksimissaan teholla 4238 MW ja tuulivoiman kapasiteetti oli 5207 MW. Siten tuulivoiman "hyötysuhde" vaihteli hulluna välillä 0,27% ja 81,4%.

Katsotaanpa kylmiä numeroita Suomen osalta, yhdeltä satunnaiselta hetkeltä - 1.1.2023 kello 7.54 - ne numerot ovat peräisin täältä:

Numeroista voi tehdä esimerkiksi seuraavia huomioita:

Kun on lämmintä ja alhainen sähkön kulutus ja tuulee mukavasti, niin sähkön hinta putoaa nollan hujakoille, eli se on kannattamatonta sähkön tuottajille - ja sillä hinnalla sähköä sitten viedään ulkomaille langat punaisena - aivan kerta kaikkiaan järjetöntä!

Vastaavasti jos olisi kylmää ja siten sähkön kulutus olisi huipussaan, niin tuulivoima ei tuottaisi sähköä ainakaan mainita saakka, joten sähkön hinta pomppaa taivaisiin (esimerkiksi 500 €/MWh) ja silloin Suomeen pitää tuoda ulkomailta sähköä langat punaisena, tai meiltä katkeaa sähköt. Aivan kerta kaikkiaan järjetöntä. Kylmän talvipäivän kovaa tosiasiaa numeroin löytyy täältä.

Johtopäätöksiä

Haitallisen sattumavoiman tuulivoima rakentaminen Suomeen täytyy lopettaa kokonaan - piste.

Suomeen täytyy rakentaa lisää ydinvoimaa mahdollisimman nopeasti: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Kaikkiin kolmeen identtiset 1340 MW ydinvoimalat APR1400 Etelä-Koreasta, nopeasti ja edulliseen hintaan. Ydinvoimalla tuotettu sähkö on puhdasta ja hinnaltaan erittäin edullista. Ydinvoiman huoltovarmuus on erittäin hyvä, sillä ydinpolttoaine on halpaa ja sitä on helppo varastoida ydinvoimaloiden yhteyteen usean vuoden kulutusta vastaava määrä - eikä ydinvoimalan polttoainetta tarvitse ostaa imperialistiselta roistovaltiolta Venäjältä.

Energiapolitiikka

Etusivulle