Venäläisiä hellitään Virossa

Venäläisillä on runsaasti erilaisia etuoikeuksia Virossa - virolaiset suorastaan hellivät venäläisiä. Eli todellisuus Virossa on ihan toista kuin Venäjän propaganda ja propagandistit väittävät.

Otetaanpa joitakin esimerkkejä:

1. Venäläiset voivat opiskella Virossa venäjänkielisissä kouluissa ja lukioissa, on venäjänkieliset lastentarhat, jne.

2. Venäläiset voivat hoitaa käytännössä kaiken asioimisensa venäjäksi, olivatpa virastoissa, liikkeissä, kaupoissa, torilla, lääkärissä, tms.

3. Viron radiokanavista valtava osa suoltaa venäjänkielisiä ohjelmia - niin, että on vaikeuksia löytää sieltä seasta vironkielisiä.

4. Venäläiset voivat katsoa venäjänkielisiä televisio-ohjelmia jatkuvasti niin, ettei välttämättä vahingossakaan näe yhtään vironkielistä.

5. Virossa asuvat venäläiset voivat halutessaan äänestää demokraattisissa ja vapaissa vaaleissa vaikka venäläisiä - jos niin haluavat. Kaikki Virossa vakinaisesti , olkoon Viron kansalaisia tai ei, voivat äänestää kunnallisvaaleissa. Eduskuntavaaleissa voi luonnollisesti äänestää vain Viron kansalaiset - mutta se kansalaisuus on hyvin helppo saada - jos sen haluaa. Väkisin kansalaisuutta ei tietenkään ulkomaalaisille anneta.

6. Useat työnantajat edellyttävät työntekijöitä palkatessaan, että hakija osaa venäjää - siten he ovat etuoikeutetussa asemassa Virossa vaikkapa virolaisiin nähden, jotka eivät osaa venäjää.

7. Esimerkiksi maahanmuuttovirastossa on kaikki lomakkeet ja ohjeet venäjäksi ja tietenkin palvellaan venäjäksi.

8. Virossa asuvilla venäläisillä on mahdollisuus halutessaan opiskella vironkieltä ilmaiseksi - heitä suorastaan houkutellaan opiskelemaan.

Kyseessä on nimenomaan venäläisten etuoikeudet - ei vastaavia oikeuksia ole esimerkiksi ukrainalaisilla ja suomalaisilla, joita molempia asuu Virossa merkittävä määrä.

Kaikki tämä hyysääminen on suorastaan käsittämätöntä, kun huomioidaan miten suunnattomia rikoksia venäläiset ja Venäjä ovat tehneet virolaisia ja Viroa kohtaan. Otetaan siitäkin joitakin esimerkkejä:

Jo Pohjan sodassa Venäjä ja venäläiset suorittivat Virossa virolaisten kansanmurhan ja etnisiä puhdistuksia.

Vuonna 1918 Venäjä yritti miehittää vasta itsenäistyneen Viron, mutta onneksi Viro voitti Vapaussotansa Venäjää vastaan.

Vuonna 1924 Venäjä yritti suorittaa Virossa vallankaappauksen ja asettaa Virolle mieleisensä nukkehallitus, mutta onneksi Viro sai kukistettua kumousyrityksen.

Vuosina 1939-1941 Venäjä miehitti Viron suorittaen joukkomurhia ja etnisen puhdistuksen.

Vuonna 1944 Venäjä hyökkäsi jälleen Viroon murhaten, raiskaten, kiduttaen ja ryöstäen virolaisia - ja miehitti Viron puoleksi vuosisadaksi tehden jälleen murhia ja etnisen puhdistuksen vaikka virolaiset taistelivat leijonan lailla estääkseen miehityksen.

Miehityksen aikana miehitetylle alueelle laittomasti asutetut venäläiset käyttäytyivät Virossa herrakansana etuillen jonoissa ja orjuuttaen maan alkuperäisväestöä virolaisia. Virolaiset eivät saaneet puhua keskenään viroa, jos yksikin venäläinen oli paikalla. Virolaisten oli pakko opetella miehittäjän kieli - venäjä, jne. Venäläisillä oli etusija uusiin asuntoihin, jne.

Virolainen meteorologi sanoi miehityksen aikana Viron TV:ssä sääennustusta tehdessään, että ”idästä tulee huono sää, mutta eihän sieltä ole koskaan mitään hyvää tullutkaan”. Hän sanoi vain totuuden, mutta totuudenpuhuja sai potkut.

Viro

Etusivulle