Suomen turvallisuuspolitiikassa on tehty paljon hyvää, mutta kaikki ei ole vieläkään hyvin

Olen toivonut toivomasta päästyäkin julkisuudessa, että Suomi liittyisi NATOn jäseneksi. Nyt jäsenhakemus on jätetty ja jäsenyys ei ilmeisesti ole enää kovin kaukana.

On tehty mielestäni hyvä ratkaisu, kun on tilattu 64 kpl monitoimihävittäjiä F-35. Siinä olisi voinut käydä paljon huonommin.

Puolustusmäärärahoihinkin on annettu edes pikkuisen lisää, että pahimpia puutteita voidaan vähentää. Liian vähän, mutta suunta on oikea.

Ukrainalle on lahjoitettu edes vähän puolustusmateriaalia, enemmänkin pitäisi lahjoittaa, mutta periaatteessa hyvä.

Mikä ei ole hyvällä mallilla?

Suomen maavoimien puolustusvalmius on mielestäni huono yllätyshyökkäyksen tapauksessa, varsinkin viikonloppuisin, juhlapyhinä ja ikäluokan vaihtuessa. Imperialistinen roistovaltio Venäjä tulee tekemään nimenomaan yllätyshyökkäyksen. Venäjä haluaa valloittaa koko Suomen ”takaisin”.

Mitä pitää tehdä?

Suomeen pitää perustaa uudelleen Suojeluskunnat Puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi.

Suojeluskuntalaisille henkilökohtainen ase (rynkky) ja patruunat koteihinsa hyviin asekaappeihin ja raskaat aseet läheisten suojeluskuntatalojen asevarastoihin. Niitä raskaita aseita ovat mm.: kylkimiinat, viuhkapanokset, konekiväärit, singot, NLAW-panssarintorjuntaohjukset, Stinger-ilmatorjuntaohjukset, jne.

Siten Venäjän ei enää ole helppo tuhota yllätyshyökkäyksen alussa vähäisiä asevarastoja, kun aseet on hajasijoitettu ympäri maata. On millä aloittaa vastarinta vihollisen erikoisjoukkoja vastaan, sekä suojata tärkeitä kohteita ja liikekannallepanoa.

Suojeluskunnat antavat jatkuvasti koulutusta jäsenilleen, sekä järjestävät sotaharjoituksia ja muita harjoituksia.

Maanpuolustus

Etusivulle