Suojeluskunnat ja/tai Maakuntajoukot

Olen periaatteessa tyytyväinen siihen, että maakuntajoukkoja ollaan perustamassa - onhan ainakin tarkoituksena hyödyntää edes hieman suomalaisten maanpuolustustahtoa ja halukkuutta osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön.

Voihan olla myös niin, että sisäpoliittisista syistä oli välttämätöntä ottaa tällainen pieni askel sen sijaan, että olisi oikeasti perustettu tehokas maanpuolustusorganisaatio - Suojeluskunnat uudelleen.

Joukkojen nimikysymys ei tietenkään ole tärkein asia. Se on oleellista miten kyseiset joukot varustetaan ja koulutetaan, sekä mihin tehtäviin ne valmistautuvat ja harjoitetaan.

Paikallisen joukon nimi voi toki olla vaikka Varkauden pataljoona tai Kangaslammin komppania. Niiden yläpuolella tulee kuitenkin olla selkeä johtoesikunta, joka koordinoi ja johtaa toimintaa "suojeluskuntapiirin" alueella.

Jokaisella paikallisjoukolla tulee olla oma "suojeluskuntatalo", johon voidaan kokoontua iltaisin ja viikonloppuisin saamaan koulutusta ja jossa on asevarasto ja varusvarasto.

Jokaisella taistelijalla tulee olla henkilökohtainen varustus kotonaan - mukaan luettuna henkilökohtainen ase ja siihen pari tuliannosta sinetöidyssä laatikossa "pahan päivän varalle". Huomautan heti, että minä en kirjoita tätä siksi, että haluaisin itse valtion aseen ja patruunoita kotiini - oma varustukseni on toki kunnossa.

Maanpuolustus

Etusivulle