Työllisyys

1. Parhaillaan Suomessa on työttömiä pikkusta vaille pirusti.  

2. Näille työttömille maksetaan siitä, että he eivät tee mitään.  

3. Kun nämä työttömät eivät tee mitään, niin he eivät myöskään kasvata yhteistä kakkuamme, vaan syövät sitä.  

4. VAIN tekemällä työtä/yrittämällä voidaan kasvattaa kakkua - ja kasvavasta kakusta voidaan sitten jakaa kaikkea hyvää erilaisiin hyviin tarkoituksiin.  

5. KUN Karjala palautuu - tyhjänä - niin siellä on erittäin kannattavaa työtä tarjolla runsaasti - työttömyys vähenee ja työttömyydestä aiheutuvat kulut pienenevät. Kun tehdään rehellistä työtä, niin siitä yleensä saadaan myös tuloja. Rehellisesti tehdystä työstä maksetaan yleensä rehellisesti myös veroja. Esimerkiksi:

- joku pakolaisista tai heidän jälkeläisistään muuttaa Karjalaan takaisin ja alkaa remontoimaan tai rakentamaan;

- hän tarvitsee rakennustarvikkeita, väliaikaisen majoituksen, ruokalapalveluita, jne. näitä palveluita tuottamaan sinne muuttaa yrittäjiä ja työttömiä;

- nämäkin palveluita ja materiaaleja myyvät tarvitsevat itsekin erilaisia palveluita ja tarvikkeita;

- näin muodostuu positiivinen oravanpyörä, joka ruokkii itse itseään. 

6. Kun työttömyysmenot vähenevät ja verotulot kasvavat, niin siinä on sitä "ilmaista" rahaa, jolla on hyvä tehdä infrastruktuuri-investointeja Karjalaan - ja ihan ilmaiseksi.  

7. Kun otetaan huomioon, että ainakin näihin infrastruktuuri-investointeihin saadaan ihan varmasti myös EU-rahaa (kunhan viitsitään täyttää lomakkeita), niin se tarkoittaa, että infrastruktuuri kehittyy nopeammin kuin vain omarahoituksella.

Tämä infrastruktuurin rakentaminen omasta puolestaan parantaa työllisyyttä, vähentää työttömyydestä aiheutuvia kustannuksia ja lisää verotuloja.

On lisäksi huomioitava, ettei ns. verorahoja tarvita esimerkiksi teleinfrastruktuurin rakentamiseen. Kansainväliset operaattorit (esimerkiksi Telia-Sonera) rakentavat kyllä mm. matkapuhelinverkot ja laajakaistaverkot ihan omilla rahoillaan - ja jälleen työllisyys paranee, ja verotulot lisääntyy.

Ihan sama juttu sähköistyksen kanssa - sähköyhtiöt suorastaan kilpailevat siitä mikä niistä saa sähköistää Karjalan omilla rahoillaan. Taas tulee lisää työtä ja verotuloja.

Mitä enemmän teemme työtä sitä vauraimmiksi me kaikki tulemme. Työttömyyskortistossa vuodesta toiseen eläminen ei ole kenenkään etu.

Karjala takaisin

Etusivulle