Terrorismista

Maailmassa on ikävä kyllä terroristiorganisaatioita. Meidän kaikkien olisi taisteltava niitä vastaan, eikä niitä pitäisi tukea.

On törkeää, että hyökätään sattumanvaraisia syyttömiä siviilejä vastaan - olipa päämäärä sitten mikä hyvänsä.

Näitä terroristijärjestöjä on runsaasti, mutta otan tähän joitakin esimerkkejä:

1. Al-Qaida ja sen läheiset järjestöt. He hyökkäävät "vääräuskoisia" siviilejä vastaan. Oikeastaan kaikki muut, paitsi islamifundamentalistit ovat heidän vihollisiaan, jotka pitää tappaa. Suurin "saatana" on tietysti USA, jossa on uskonnonvapaus ja demokratia.

2. Palestiinalaisten Hamas, Jihad ja muut terrorijärjestöt. Ne hyökkäävät raukkamaisesti israelilaisia siviilikohteita vastaan mm. itsemurhapommeilla. Se ei ole puolusteltavissa mitenkään.

3. Sitten esimerkki valtioterrorismista. Imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkäsi vuonna 1991 jälleenitsenäistyneen Tshetshenian kimppuun vuonna 1994 ja pommitti Tshetshenian lähes maan tasalle tuottaen valtavat tappiot nimenomaan siviiliväestölle - surmaten runsaasti myös Tshetsheniassa eläneitä venäläissiviilejä. Kun Venäjä hävisi tämän Ensimmäisen Tshetshenian sodan ja joutui vetämään rikolliset joukkonsa Tshetsheniasta Hasavjurtin rauhansopimuksen mukaisesti vuonna 1996, niin se aloitti tshetsheenien mustamaalaamisen terroristeiksi omien turvallisuuspalveluidensa avulla. Viimein vuonna 1999 Venäjän turvallisuuspalvelut itse räjäyttivät venäläisiä siviilejä ilmaan (ns. Mainilan laukaukset) saadakseen syyn hyökätä jälleen Tshetsheniaan. Sen jälkeen Venäjän viranomaiset ovat tahallaan ja järjestelmällisesti murhanneet, raiskanneet, kiduttaneet ja ryöstäneet tshetsheenisiviilejä valtavassa mittakaavassa.  Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt käyttävätkin sanaa kansanmurha kuvaamaan Venäjän harjoittamaa valtioterrorismia. Venäjän FSB (entiseltä nimeltään KGB) suoritti vähän aikaa sitten terrorihyökkäyksen autopommilla Tshetshenian entistä presidenttiä ja lastenkirjailijaa Zelimhan Jandarbijevia vastaan – murhaten tämän ja aiheuttaen 13 vuotiaan lapsen vaikean loukkaantumisen. Kun Qatarin viranomaiset vangitsivat ja asettivat syytteeseen kaksi Venäjän FSB:n agenttia, niin Venäjä otti panttivangeiksi kaksi Qatarilaista satunaista transiitmatkustajaa Moskovassa ja vaati agenttiensa päästämistä Venäjälle. No Venäjällä on pitkät perinteet terrorin käyttämisestä virolaisia, latvialaisia, jopa venäläisiä vastaan.

Minusta olisi äärimmäisen tärkeää, että kaikki tahot tuomitsisivat niin yksittäiset terroriteot kuin myös valtioterrorismin. Tahalliset hyökkäykset siviilejä kohtaan eivät ole puolusteltavissa mitenkään. Esimerkiksi Putin kuuluu Haagin tuomioistuimeen tuomittavaksi ihmisoikeusrikoksista ja sotarikoksista, kuten Milosevitshkin.

Muuta mukavaa

Etusivulle