Ryssävihasta

Ryssäviha on ihan luonnollinen asia ja siitä, sekä sen todellisista syistä on syytä keskustella enemmän ja toimia näiden ryssävihan syiden korjaamiseksi. Ryssäviha tai ryssittely kieltämällä ei mikään muutu paremmaksi.

Venäjä ja venäläiset, eli ryssät ovat tehneet aikojen saatossa ja tekevät edelleen suunnattomia rikoksia naapurimaitaan ja naapurikansoja kohtaan. Tämä on se perussyy ryssävihaan. Joillakin henkilöillä ryssäviha voi hyvinkin olla yleistä muukalaisvihaa, eli tällainen henkilö "näkee punaista" heti kun kuulee puhuttavan vierasta kieltä tai näkee ulkonäöltään suomalaisesta poikkeavan henkilön. Tämä muukalaisviha voidaan käsittää myös rasismiksi. Nämä muukalaisviha ja rasismi on syytä pitää erillisinä asioina ryssävihasta. Keskitynkin kirjoituksessani nimenomaan oikean ryssävihan syihin (tosin vain suppeasti vähäisin esimerkein):

1. Kun Suomi itsenäistyi, niin Venäjä ei vetänytkään sotajoukkojaan Suomesta, vaan tuki Suomen vapaissa vaaleissa valittua eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan nousseita punakapinallisia, eikä vain tukenut vaan myös yllytti kapinaan. Venäjä aseisti näitä kapinallisia ja venäläisiä joukkoja taisteli kapinallisten rinnalla Suomea vastaan. No, onneksi Suomi voitti tämän Vapaussotamme, mutta ei siinä Venäjä, eikä ryssät saaneet suinkaan pluspisteitä suomalaisten silmissä. Vapaussodan jälkeenkin Venäjä jatkoi punikkien tukemista ja yritti tehdä Suomesta sosialistisen neuvostotasavallan.

2. Talvisodassa Venäjä hyökkäsi rikollisesti Suomen kimppuun 30.11.1939 rikkoen Suomen ja Venäjän välillä voimassa ollutta hyökkäämättömyyssopimusta, Tarton rauhansopimusta ja sopimusta rajaselkkausten selvittämisestä. Saadakseen tekosyyn hyökkäykseen Venäjän turvallisuuspalvelun joukot ampuivat tykeillä ja kranaatinheittimillä venäläisiä joukkoja (ns. Mainilan laukaukset) ja syytti niistä Suomea. Ei nämäkään rikokset voineet parantaa ryssien kuvaa suomalaisten silmissä.

3. Talvisodan jälkeen - välirauhan aikana - Venäjän johto pyysi Saksalta lupaa valloittaa Suomi - kun homma oli jäänyt kesken Talvisodassa. Hitler kielsi.

4. Venäjä hyökkäsi jälleen Suomen kimppuun 22.6.1941 klo 6.05 pommittaen Suomen aluetta. Suomi esitti asiasta Venäjälle vastalauseensa kahdella nootilla pyytäen neuvotteluja ja julistautuen puolueettomaksi Venäjän ja Saksan välillä puhjenneessa sodassa. Venäjä ei halunnut neuvotella, vaan pommitti yli kymmentä Suomen rauhallista kaupunkia 500 pommikoneella 25.6.1941 - 27 kpl näistä pommikoneista ammuttiin alas Suomen alueelle. Suomen eduskunta joutui toteamaan Suomen olevan jälleen sodassa Venäjän kanssa. Vuonna 1944 Venäjä yritti jälleen valloittaa koko Suomen, mutta onneksi Suomen armeija saavutti upeat torjuntavoitot (Tali-Ihantala, Äyräpää-Vuosalmi, Viipurinlahti, U-asema, Ilomantsi). Venäjä ei kyennyt valloittamaan Suomea, mutta ryösti kuitenkin jälleen Suomelta Karjalan, Sallan, Petsamon, Suursaaren, jne.

Turha odottaa ryssävihan kaikkoamista suomalaisista ennen kuin nämä Venäjän ja ryssien rikokset on hyvitetty Suomelle ja suomalaisille.

Kyseessä ei ole kuitenkaan vain Suomi:

5. Venäjä miehitti mm. Viroa puoli vuosisataa suorittaen siellä valtavia rikoksia.

6. Venäjä tukahdutti verisesti Unkarin kansannousun vuonna 1956 tuhoten melkoisen osan Budabestista.

7. Venäjä hyökkäsi Tshekkoslovakiaan vuonna 1968.

8. Venäjä hyökkäsi Afganistaniin vuonna 1979 ja kävi siellä brutaalia sotaa kymmenen vuotta.

9. Venäjä hyökkäsi Tshetsheniaan vuonna 1994 ja on suorittanut Tshetsheniassa todellisen kansanmurhan. Se brutaali imperialistinen hyökkäyssota jatkuu edelleen.

10. Venäjä miehittää edelleen osia Georgian alueesta ja Moldovaa. Aseellisia konflikteja on koko ajan Georgian ja Venäjän joukkojen välillä. Venäjän lentokoneet ja helikopterit loukkaavat vähän väliä Georgian ilmatilaa.

11. Venäjän syytä oli myös Korean sota ja lukuisat muut konfliktit, joissa on kuollut valtava määrä ihmisiä.

Ei ole mitään ihmeteltävää siinä, että ryssiä vihataan.

Takaisin