Kolmen sortin sosialisteja

Täydennetty 20.3.2007 #), 16.10.2010 $) Juhani Putkinen 

Sosialisteja on tietysti vieläkin useampaa kuin kolmea sorttia, mutta katsotaanpa tässä nyt kolmea hyvin tunnettua sosialistia hieman ”karvoihin”.

1. Vladimir Iljitsh Lenin

Lenin tunnetaan Venäjän vallankumouksen toteuttajana ja jopa sosialistiteoreetikkona.

Äkkiä voisi kuvitella, että Lenin on peräisin äärimmäisen köyhästä työläisperheestä ja rupesi siksi parantamaan työläisten asemaa Venäjällä - mutta oliko se niin?

Lenin on peräisin suhteellisen varakkaasta venäläisestä virkamiesperheestä ja opiskeli lakimieheksi. Siten varattomuus ei ollut syynä sosialistisuuteen.

Leninin ei voidakaan katsoa pyrkineen edistämään köyhien asiaa, vaan tyydyttäneen omaa vallanhimoaan. Kun tsaarinvalta oli kaatunut Venäjällä, niin sinne rakennettiin demokraattista hallintoa. Tämän kehityksen demokratiaan Lenin kuitenkin katkaisi aseellisella vallankaappauksella kansalta johtamalleen pienelle klikille. Leninillä eikä hänen aatteellaan ei ollut Venäjällä merkittävää kannatusta. Roskajoukko yksinkertaisesti otti vallan murhilla ja valtavalla terrorilla.

Leninin voidaankin katsoa olevan ”kaikkien terroristien äiti”.

Suomettuneessa historiankirjoituksessa väitetään Leninin lahjoittaneen Suomelle itsenäisyyden - tosiasiassa Leninin Venäjä kuitenkin yritti hävittää demokraattisen Suomen itsenäisyyden ja tehdä Suomesta kommunistinen diktatuuri. /Vapaussota.htm

Kun Lenin sitten kuoli johonkin sukupuolitautiin, niin Stalin vannoi Leninin arkulla vievänsä Leninin aloittaman maailmanvalloituksen loppuun.

2. Adolf Hitler

Adolf Hitler oli köyhä orpo opiskelija, joka yritti elättää itsensä ja maksaa opintonsa kaikenlaisilla sekatöillä mm. rakennustyömailla - juuri tyypillinen henkilö vasemmistolaiseksi - sosialistiksi.

Niinpä Hitler liittyikin Saksan työväenpuolueeseen, josta hän sitten teki Saksan kansallisSOSIALISTISEN TYÖVÄENPUOLUEEN. Tähän Hitlerin sosialistiseen puolueeseen liittyi runsain mitoin saksalaista työväestöä - suuria määriä entisiä Saksan kommunistisen puolueen jäseniäkin.

Hitler oli hyvä puhuja - voitaneen hyvällä omallatunnolla sanoa hänen olleen varsinainen sosialistiagitaattori. Hän sai köyhän kansan taakseen, koska Ensimmäisen Maailmansodan jäljiltä Saksassa oli nälkää ja köyhyyttä. Hitler taisteli Ensimmäisessä Maailmansodassa rintamasotilaana saaden urhoollisuudesta Rautaristin, sotilasarvoltaan hän oli korpraali.

Hitler kykeni nousemaan valtaan demokraattisten vaalien avulla, vaikkakin hänen puolueellaan oli valtavat määrät vaalikampanjoihin käytettyä velkaa (Hitlerin henkilökohtaisella takauksellakin) ja Hitler tarvitsi valtaan päästäkseen Venäjän (Stalinin) avun.

Päästyään valtaan Hitler muutatti perustuslakia saaden diktatorisen vallan - perustuslaki hyväksyttiin kansaäänestyksessä. Siten voidaan todeta, että de facto Hitler pääsi valtaan demokraattisesti. Valtaan päästyään Hitler tosin lopetti demokratian Saksassa. Hitler onkin ilmeisesti ainoa sosialisti, joka on päässyt valtaan demokraattisten vaalien avulla.

Kannattaa huomioida myös se, että Hitlerin johdolla Saksan kansallisSOSIALISTINEN TYÖVÄENPUOLUE ja Saksa liittoutuivat kommunistisen Venäjän kanssa. Tämän liittosuhteen perusteella Venäjä ja Saksa hyökkäsivät molemmat yhdessä Puolan kimppuun - siitä katsotaan yleisesti aiheutuneen Toinen Maailmansota.

Vielä Puolan sodan päätyttyä Venäjän ulkoministeri Vjatseslav Molotov käski mm. Belgialaisia kommunisteja auttamaan Saksan kansallisSOSIALISTEJA, etteivät ”lännen imperialistit hävittäisi kansallisSOSIALISMIA”.

#) Hitlerin kansallisSOSIALISTISEEN TYÖVÄENPUOLUEESEEN liittyi runsaasti kommunisteja - olivathan nämä puolueet tavallaan proletaarisia veljespuolueita. Lainaus: "[Saksalaiset - jp] kenraalit puolestaan suhtautuivat epäilyksin natsipuolueeseen sen proletaarisen alkuperän, sekä ilmeisen valtion asioissa osoittaman vastuuttomuuden vuoksi." (Alan Clark, Operaatio Barbarossa, 1968, sivu 6)

3. Benito Mussolini

Benito Mussolini oli mitä tyypillisin vasemmistolainen opiskelija.

Välttyäkseen asepalvelulta Italiassa Mussolini siirtyi Sveitsiin harjoittaen siellä sosialistista vallankumouspropagandaa kunnes Sveitsi kyllästyi siihen ja karkotti hänet.

Suoritettuaan asepalveluksensa Mussolinista tuli sosialistisen liikkeen aktiivijäsen ja hän toimi mm. sosialistisen sanomalehden toimittajana.

Mussolini kaappasi vallan Italiassa ja liittoutui toisen sosialistin Hitlerin kanssa.

$) Mussolini puhui vielä poliittisessa testamentissaan 3.3.1945 "Euroopan valtioiden sosialistisesta unionista." (Mauno Jokipii, Hitlerin Saksa ja sen vapaaehtoisliikkeet, 2002, sivu 48)

Muuta mukavaa

Etusivulle