Yllätys?

Joillekin tahoille Venäjän hyökkäys Georgiaan elokuussa 2008 tuli yllätyksenä. En voi kuin vain ihmetellä, että miksi? Merkit olivat selvät jo pitkän aikaa. Ettei minua syytettäisi jälkiviisaudesta, niin kopioin tähän joitakin kirjoituksiani ennen sotaa ja aivan sodan aluksi - antaen tapani mukaan myös lähdeviitteet kirjoituksiini.

Valitettavasti

17.7.2008 20:47 Juhani Putkinen

Valitettavasti Steinmeierkaan ei näytä ymmärtävän, että kyseessä on nimenomaan Georgian ja Venäjän välinen konflikti - imperialistinen Venäjä yrittää ryöstää Georgian alueita itselleen askeleena koko Georgian miehitykseen.

Kyseessä EI ole mikään Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäistymispyrkimys - se on puhtaasti Venäjän propagandaa.

Kummassakaan näistä Georgian maakunnista EI ole abhaaseja ja osseetteja suinkaan valtioksi, vaan vain pikkukaupungin verran.

Nimenomaan Venäjä teki etnisen puhdistuksen Georgian Abhasiassa. Etninen puhdistus on rikos ihmisyyttä vastaan, joka ei vanhene milloinkaan. Venäjä on vedettävä Haagin sotarikostuomioistuimeen vastaamaan rikoksistaan georgialaisia vastaan.[i]  

 

Etelä-Ossetia syytti Georgiaa ammuskelusta

Shakkilauta
JuhaniPutkinen  |  4.8.2008 7:34

 

"Toisaalta Etelä-Ossetia on yrittänyt eroon Georgiasta jo 90-luvun alkupuolelta, joten tilanne on eri. Toivottavasti YK lähettää alueelle puolueettomia rauhanturvaajia valvomaan, ettei kahnaus eskaloidu sisällissodaksi (ja siitä edelleen valloitussodaksi)."

-----------

Georgian ns. Etelä-Ossetia on kuin shakkilauta, jossa elää sekaisin georgialaisia ja osseetteja. Osseetit lähinnä asutuskeskuksissa ja georgialaiset maaseudulla. Osseetteja ei ole valtion vertaa, vaan vain pikkukaupungin verran. Ns. E-Ossetia on Georgian aluetta, jonka Venäjä yrittää saada itselleen (kuten Georgian Abhasiankin) askeleena koko Georgian miehitykseen (jälleen kerran).

Kyseessä EI ole mikään sisällissota, vaan Venäjän imperialistinen hyökkäyssota.

Helsingin Sanomat foorum

E-Ossetia
JuhaniPutkinen  |  5.8.2008 6:50

 

"On takuuvarmasti vahva kansa, joka on nimeltään "eteläosseetit". Nimenomaan tämä Georgian saappaan alla oleva eteläosseettien kansa haluaa itsenäisyyttä. Miksei tuolle ylpeälle eteläosseettien kansalle voi Georgian myöntää itsenäisyyttä. Etelä-Ossetiassa asuu vain eteläosseetteja, ei georgialaisia. Ja tuolla pienellä alueella ei todella ole mitään sotilaallista merkitystä. Miksi Georgia muuten haluaa tuota asluetta. Maahan itsenäistyi jo 1990."

--------------

1. Osseetteja alueella ei asu valtion vertaa, vaan vain pikkukaupungin verran;

2. Alue on ikiaikaista Georgian aluetta, jonne on muuttanut maahanmuuttajina pieni määrä osseetteja - aivan kuten suomalaisia on muuttanut USAan, Australiaan, Kanadaan, jne.;

3. Alue on nimenomaan Georgiaa, ei mitään Ossetiaa (jota ei valitettavasti ole olemassakaan). Ossetian kansan niin halutessa Pohjois-Ossetia voi tietysti itsenäistyä Venäjästä itsenäiseksi Ossetian valtioksi;

4. Alueella asuu sekaisin georgialaisia ja osseetteja, kuten shakkilaudalla;

5. Alue on Venäjän miehittämänä ja Venäjä yrittää liittää alueen Venäjään - askeleena koko Georgian anastamiseksi.

 

 

Venäjä

6.8.2008 11:34 Juhani Putkinen

Venäjä ei halua neuvotteluja vaan sotaa, joten ne neuvottelut on nyt sitten peruttu.[ii]

 

Tulitetaan kaikilla aseilla

6.8.2008 21:02 Juhani Putkinen

Nyt keskiviikkoiltana E-Ossetian alueelta tulitetaan massiivisesti georgialaiskyliä Nuli, Avnev ja Dvani, sekä lähellä olevaa georgialaisten rauhanturvajoukkojen tukikohtaa "kaikenlaisilla aseilla".

http://www.postimees.ee/?id=25169

 

Tulitus kaikenlaisilla aseilla

7.8.2008 7:40 Juhani Putkinen

Keskiviikkoiltana 6.8. E-Ossetian alueelta tulitettiin massiivisesti georgialaiskyliä Nuli, Avnev ja Dvani, sekä lähellä olevaa georgialaisten rauhanturvajoukkojen tukikohtaa "kaikenlaisilla aseilla".

http://www.postimees.ee/?id=25169

Georgialaiset pyysivät lopettamaan tulittamisen, mutta kun ei toteltu, niin vastasivat sitten tuleen - jolloin tulitus loppui.

http://www.postimees.ee/?id=25176

Georgian Abhasiassa ja Georgian ns. Etelä-Ossetiassa on Venäjän asettamat nukkehallitukset aivan samoin kuin Talvisodan aikana Venäjä perusti Terijoelle suomalaisen maanpetturin Otto-Wille Kuusisen "johtaman" nukkehallituksen.

Kuusisella oli myös "armeija", jonka piti pitää voitonparaati Helsingissä sen jälkeen kun Venäjän puna-armeija olisi saanut valloitettua Helsingin. Siinä Kuusisen "armeijassa" oli vain noin 100 suomalaista.

Georgian Abhasiassa ja Georgian ns. Etelä-Ossetiassa on Venäjän asettamat nukkehallitukset ja Venäjä miehittää näitä Georgian alueita.

Venäjän pyrkimyksenä on käydä taas pieni voitokas sota, jossa Venäjä valloittaisi koko Georgian - kuten Venäjä pyrki Talvisodassa valtaamaan koko Suomen.[iii]

 

Torstaina 7.8.2008 klo 16:17

Juhani Putkinen

Toivon, että Alex pyydät ETYJin puheenjohtajan ominaisuudessa USA:lta tiedustelutietoja siitä, mitä Georgiassa tapahtuu. Paljonko Venäjä on keskittänyt joukkojaan Georgian läheisyyteen.

Toivon, että matkustat alueelle itse ja otat mukaasi jonkun pätevän suomalaisen everstin sotilasasiantuntijaksi (ei venäläismielisiä Alafuzoffia, eikä Visuria).

Venäjä on perustanut nukkehallitukset Georgian Abhasiaan ja Georgian ns. Etelä-Ossetiaan ja miehittänyt ne. Venäjä on jo aiemmin tehnyt Georgian Abhasiassa etnisen puhdistuksen ajaen noin neljännesmiljoonan georgialaista pakolaisiksi omista kodeistaan.

Näitä nukkehallituksia voi hyvin verrata Venäjän perustamaan nukkehallitukseen Suomelle Talvisodan yhteydessä. Otto-Wille Kuusisen nukkehallitus Terijoella.

Venäjä yrittää vallata jälleen koko Georgian - ja testaa samalla miten pitkälle läntiset demokratiat antavat Venäjän mennä. Venäjä on pysäytettävä ajoissa. Venäjän imperialismi ei lopu Georgian valloitukseen, vaan sitä seuraa Baltian maat ja Suomi, jne.[iv]

 

 

Sota

8.8.2008 7:13 Juhani Putkinen

Imperialistinen Venäjä miehittää Georgian alueita Abhasiaa ja ns. Etelä-Ossetiaa, yrittäen valloittaa koko Georgian.

Georgian maakunnan ns. Etelä-Ossetian alueella Venäjä on järjestänyt aseellisia provokaatioita, joissa Venäjän joukot ovat tulittaneet lukuisia georgialaisia kyliä "kaikenlaisin asein". Venäjän joukot ovat olleet täällä uhkaavan lähellä Georgian pääkaupunkia Tbilisiä.

Yöllä 7-8.8.2008 Venäjän joukot avasivat lyhyen tulitauon jälkeen jälleen tulen georgialaisten kylien Prisi ja Tamarashen suuntaan, joten Georgia päätti palauttaa alueelleen perustuslaillisen järjestyksen ja Georgian joukot vapauttivat Venäjän miehityksestä viisi kyläänsä Didmukhan, Mugutin, Okonan, Atotsin and Dmenisin.

Venäjä keskittää joukkojaan miehittämänsä Georgian Abhasian ja Georgian väliselle rajalle.

Länsimaiden on tuettava Georgiaa imperialistista Venäjää vastaan.

On tärkeää tukkia Venäjän ja Georgian välisellä rajalla oleva Rokin tunneli, ettei Venäjän ole niin helppo tuoda yhä lisää joukkojaan Georgian alueelle.[v]

 

Perjantaina 8.8.2008 klo 7:41

Juhani Putkinen

Sodan osapuolet ovat Georgia ja Venäjä.

Tshinvalissa ja Suhumissa on Venäjän asettamat nukkehallitukset - niillä ei ole mitään todellista valtaa.

Venäjä on saatava vetämään miehitysjoukkonsa Georgian alueilta Abhasia ja ns. Etelä-Ossetia.[vi]


[i] http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/29908-saksan-ulkoministeri-yrittaa-sovitella-georgiassa

[ii] http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/31405-georgia-ja-etela-ossetia-aloittavat-suorat-neuvottelut

[iii] http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/31527-etela-ossetia-perui-neuvottelut-georgian-kanssa

[iv] http://www.alexstubb.com/fi/blog/1166/

[v] http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/31640-venaja-sanoo-tulittavansa-georgialaisjoukkoja

[vi] http://www.alexstubb.com/fi/blog/1166/

Georgia

Etusivulle