Panssarisotaa

Tankki, eli panssarivaunu, on yksi työkalu sodassa - sitä työkalua voi käyttää joko oikein tai väärin. Väärin käytetty työkalu yleensä vaurioituu tai tuhoutuu.

Taistelulajeja on tasan kolme: Puolustus, Viivytys ja Hyökkäys. Kaikki kolme vaativat aivan erilaisen taktiikan ja operoinnin. Yleensä joukkoja ei kouluteta ja harjoiteta kunnolla kaikkiin kolmeen taistelulajiin.

Saksan panssariaseen "isä" kenraali Guderian ei väsynyt toistamasta, että panssarivaunuja ei saa käyttää tipoittain, vaan pitää käyttää lorauksittain. Se tarkoittaa, että jos jossakin taistelussa käytetään panssarivaunuja, niin niitä pitää olla kerralla suuri määrä. Panssaripataljoonalla on selvästi parempi menestymisen mahdollisuus kuin komppanialla. Pataljoonalla on oma orgaaninen ilmatorjunta ja vaurioituneiden vaunujen evakuointi- sekä korjausmahdollisuus. Iso vaunujen määrä mahdollistaa evakuoinnin suojaamisen. Siten panssarivaunuja saadaan pidettyä pitkään "rivissä" eikä niitä menetetä helposti.

Panssarivaunuja EI saa lähettää panssareille sopimattomaan maastoon, eikä ilman niitä suojaavia "panssarijääkäreitä".

Hyökkäyksessä on erittäin tärkeää saumaton yhteistoiminta oman tykistön ja ilmavoimien kanssa. Mekanisoitu yhtymä (prikaati) olisi sopiva hyökkäävä yksikkö. Sillä olisi oma mieluiten telavetoinen tykistö, panssarihaupitsit, ja oma harjaantunut logistiikkapataljoona, oma harjaantunut taistelupioneeripataljoona, jne.

Maanpuolustus

Etusivulle