Nukkehallitus Suomelle

Täydennetty 19.12.2009 Juhani Putkinen

Imperialistinen Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939, mutta valehteli ettei ole hyökännyt, eikä ole sodassa Suomea vastaan. Suunnattoman rikoksensa naamioimiseksi Venäjä perusti Suomelle nukkehallituksen 1.12.1939 - suomalaisen maanpetturin Otto-Wille Kuusisen ”johdolla”.

Venäjä halusi näyttää Maailmalle, että Suomessa on tapahtunut vallankumous ja Suomen uusi hallitus on pyytänyt apua Venäjältä taistelussaan vastavallankumouksellisia vastaan. Siten Venäjä yritti legitimoida rikollisen hyökkäyksensä Suomen kimppuun.

”Kansanhallitus” julisti Pravdassa 2.12.1939: ” 'Kansan tahdosta — kansan, jonka on vallannut viha ja suuttumus Cajanderin—Erkon—Tannerin kurjan hallituksen rikollisen politiikan johdosta, — on tänään Itä-Suomessa muodostettu maamme uusi hallitus, väliaikainen kansanhallitus, joka täten kutsuu koko Suomen kansaa ratkaisevaan taisteluun pyövelien ja sotaprovokaattorien hirmuvallan kukistamiseksi.'  --

'Se taantumuksellinen, ahnas rahavalta, joka vuonna 1918 ulkomaisten imperialistien sotaväen avulla hukutti verivirtoihin Suomen työtätekevän kansan kansanvaltaisen vapauden, muutti meidän synnyinmaamme lahtarihelvetiksi työtätekeville.' ”[i]

”Kansanhallituksen julistuksessa selitettiin Suomen kansanjoukkojen ottavan 'valtavalla innostuksella vastaan uljaan, voittamattoman Punaisen Armeijan' ja tervehtivän sitä, tietäen, että Punainen Armeija saapuu Suomeen, ei valloittajana, vaan kansamme ystävänä ja vapauttajana'. Kansanhallitus piti puna-armeijaa 'arvaamattoman suurena apuna Suomen kansalle Neuvostoliiton taholta sitä varten, että yhteisin ponnistuksin saataisiin mahdollisimman pian hävitetyksi se varsin vaarallinen sodan pesäke, jonka sotaprovokaattorien rikollinen hallitus on Suomeen luonut'. 'Tämän tehtävän suorittamiseksi mahdollisimman nopeasti Suomen kansanhallitus kutsuu Neuvostoliiton hallitusta antamaan Suomen Kansanvaltaiselle Tasavallalle kaikkea välttämätöntä apua Punaisen Armeijan voimin.”[ii]

”Kansanarmeija”

Venäjä perusti ”kansanhallitukselle” myös ”kansanarmeijan”, jossa tosin ei ollut suomalaisia mainita saakka.

Jo tässä vaiheessa oli uudella armeijalla marssisuunnitelmakin: Ensimmäinen suomalainen armeijakunta sai 'kunnian tuoda pääkaupunkiin Suomen Kansanvaltaisen tasavallan lipun ja pystyttää sen presidentin linnan harjalle, työtätekevien riemuksi ja kansan vihollisten kauhuksi.' ”[iii]  

Sopimus nukkehallituksen kanssa

Imperialistinen Venäjä teki sopimuksen Suomelle asettamansa nukkehallituksen kanssa. Siinä sopimuksessa Suomi "sai" pääosin "vuosisatoja kaipaamansa" Vienan-Karjalan sekä Aunuksen-Karjalan, vastaavasti Suomi menetti Kannakselta palasen. Venäjä antoi näin toisella kädellä - ja samaan aikaan yritti valloittaa koko Suomen toisella kädellä.

Kannattaa muistaa, että Suomen ja Venäjän välisen Vapaussodan aikana Venäjä vastaavasti tunnusti vain "Suomen kansanhallituksen", eikä Suomen laillista hallitusta. Sen "Kansanhallituksen" kanssa Venäjä teki vastaavan sopimuksen 1.3.1918 mm. suomalaisen Inon linnakkeen luovuttamisesta Venäjälle.[v]

Ei ensimmäinen, eikä viimeinen

Tämä imperialistisen Venäjän Suomelle perustama nukkehallitus ei suinkaan ollut ensimmäinen, eikä viimeinen samankaltainen teko Venäjän taholta. Esimerkiksi Viron Vapaussodassa Venäjä perusti vastaavan nukkehallituksen Virolle - mutta silti Venäjä hävisi sen sodan.

Hyökätessään Afganistaniin vuonna 1979 Venäjä perusti Afganistanille nukkehallituksen, joka ”pyysi Venäjän puna-armeijan apuun.”

Vastaavasti kun Liettua palautti itsenäisyytensä Venäjän miehityksestä vuonna 1991, niin Venäjä perusti Liettualle nukkehallituksen.[iv] Sekin yritys meni mönkään, vaikka Venäjän miehitysjoukot Liettuassa saivatkin paljon kärsimystä ja kuolonuhreja aikaan. Liettualaisia oli omaa laillista hallitustaan puolustamassa niin paljon, ettei kaikkien murhaamisesta olisi tullut mitään - parlamenttitalolla oli ”liikaa lihaa”.

Tshetshenia palautti itsenäisyytensä Dzhohar Dudajevin johdolla, samalla kun esimerkiksi Viro vuonna 1991. Venäjä hyökkäsi Tshetsheniaan vuonna 1994 ja hävittyään sen sodan hyökkäsi uudelleen vuonna 1999. Murhattuaan Tshetshenian lailliset presidentit Venäjä on asettanut myös Tshetshenialle nukkehallituksia, joilla EI ole ollut, eikä ole kansan kannatusta.

Samoin Georgia palautti itsenäisyytensä vuonna 1991 Venäjän miehityksestä. Venäjä kaatoi Georgian laillisen hallituksen ja asetti Georgialle peräti kolme nukkehallitusta. Emä-Georgian lisäksi myös Georgian maakunnille Abhasia ja ns. Etelä-Ossetia. Oikeasti Georgia pääsi itsenäistymään vasta kun Shevardnadzen nukkehallitus kaadettiin Mihail Saakashvilin, Zurab Zvanian ja Nino Burjanadzen johtamassa verettömässä vallankumouksessa. Saakashvili valittiin Georgian presidentiksi lumivyörynomaisella vaalivoitolla 4.1.2004. Se ei tietenkään ollut imperialistisen roistovaltion Venäjän mieleen, joten Venäjä järjesti kaiken aikaa provokaatioita Georgiaa vastaan ja viimein suoritti täysimittaisen sotilaallisen hyökkäyksen Georgiaan elokuussa 2008 yrittäen valloittaa koko Georgia - aivan kuten koko Suomi Talvisodassa. Tätä kirjoitettaessa 1.12.2009 Georgian Abhasialla ja ns. Etelä-Ossetialla on edelleen Venäjän asettamat nukkehallitukset. Venäjä miehittää Georgian alueita Abhasiaa, ns. Etelä-Ossetiaa ja Akhalgoria.

Talvisota

Etusivulle


[i] Timo Vihavainen, Marssi Helsinkiin, 1990, sivu 45

[ii] Timo Vihavainen, Marssi Helsinkiin, 1990, sivu 46

[iii] Timo Vihavainen, Marssi Helsinkiin, 1990, sivu 48

[iv] Aulis Kallio, Liettuan historia, 2009, sivu 335

[v] Pertti Pesonen et al, Talvisota, 1989, sivu 244

Talvisota

Etusivulle