NATO-optio

Oikeastaan Suomen NATOon liittymistä vastustavat henkilöt viljelevät usein puheissaan väitettä, että Suomella olisi NATO-optio, tarkoittaen puheellaan sitä, että vaikka Suomi ei olisikaan NATOn jäsen, niin Suomi sitten tarvittaessa (Venäjän uhkan konkretisoituessa) pääsisi automaattisesti NATOn jäseneksi.

Esimerkiksi Kokoomuksen entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Ville Itälä on epäillyt kyseisen option olemassaoloa mm. Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa 20.4.2006: "Europarlamentaarikko Ville Itälä epäilee, että Nato ei ole antanut Suomelle erityistä optiota jäseneksi pääsystä. Kokoomuksen entinen puheenjohtaja ei usko, että kriisitilanteessa sotilasliiton ovet avautuvat Suomelle automaattisesti. Hän vaatiikin Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa seuraavaan hallitusohjelmaan linjauksen Suomen osallistumisesta Natoon perustuvaan eurooppalaiseen puolustukseen."

Täytyykin ihmetellä, miten jotkut jaksavat uskoa ihmeisiin. Vasta sitten KUN Suomi on NATOn jäsen, niin Suomella on myös NATOn turvataluut.

 

Suomi NATOon

Etusivulle